Vegansk blomkålsuppe med karri

 

Vegansk blomkålsuppe med karri  
Ca. 6 porsjoner    

 

Ingredienser:
1 gul løk
2 blomkål
120 g gulrot
2 fedd hvitløk
2 ss karripulver
½ ts paprikapulver
1 ts malt ingefær
2 terninger grønnsaksbuljong løst opp i 9 dl vann
1 boks kokosmelk
Sitron
Salt etter smak

 

Slik gjør du det:

  1. Varm olje i en kjele. Fres løk og hvitløk til en nesten gyllen farge.
  2. Tilsett blomkål og gulrøtter som er kuttet i passe store biter. La det steke med løken i et par minutter.
  3. Tilsett karripulver, paprikapulver og malt ingefær og la de steke i ca. 1 minutt.
  4. Tilsett grønnsaksbuljong løst opp i 9 dl vann sammen med kokosmelk.
  5. Kok suppen til blomkålen og gulrøttene er møre. Bruk deretter en stavmikser for en kremet konsistens, eller hell suppen i en foodprosessor.
  6. Smak til med salt og sitron.

 

Serveres med ristede kikerter og frisk koriander.

 

Denne oppskriften er inspirert av Ourkitchenstories.

 

Ble servert på Livsstilsklubbens middagsseminar den 3. mars 2020