Pesto
Gir ca. 250 ml pesto
Ingredienser:
• 1 potte/håndfull/40g basilikum
• 1 dl valnøtter (43 g)
• ½ dl cashew (35 g)
• ¾ ts salt (5,2 g)
• ½ dl bjäst (15 g)
• 4 store fedd hvitløk
• ½ dl olivenolje
• 1 dl vann
Fremgangsmåte:
1) Ha alt i en kjøkkenmaskin, basilikumbladene først.
2) Miks alt til jevnt. Tilsett evt. mer vann hvis løsere konsistens ønskes.
3) Serveres med pasta, kan også brukes som pålegg. Kan fryses.
Bakte cherrytomater
Ingredienser:
• 1.2 kg cherrytomater
• 2 ss extra virgin olivenolje
• 2 hvitløksfedd, hakket
• Havsalt
• Friske (eller tørkede) urter, f.eks. timian, oregano, marjoram, basilikum
• Ferske basilikumblader til pynt
Fremgangsmåte:
1) Forvarm ovnen til 240° C.
2) Skyll tomatene og tørk dem. Legg tomatene sammen med knuste hvitløksfedd spredt ut i en ildfast form og dryss på salt og urter. Drypp deretter litt olivenolje over.
3) Bak tomatene i 20-25 minutter i ovnen, inntil skinnet sprekker og saften begynner å lekke ut.
4) Ta ut av ovnen og legg ferske basilikumblader mellom de stekte tomatene rett før du serverer (hvis de plasseres før, blir de svarte).
Ble servert på Livsstilsklubbens Middagsseminar den 3. oktober 2017.
Finn denne og flere oppskrifter her.