Pesto og bakte cherrytomater

 

 

Pesto

Gir ca. 250 ml pesto

 

Ingredienser:
• 1 potte/håndfull/40g basilikum
• 1 dl valnøtter (43 g)
• ½ dl cashew (35 g)
• ¾ ts salt (5,2 g)
• ½ dl bjäst (15 g)
• 4 store fedd hvitløk
• ½ dl olivenolje
• 1 dl vann

 

Fremgangsmåte:
1) Ha alt i en kjøkkenmaskin, basilikumbladene først.
2) Miks alt til jevnt. Tilsett evt. mer vann hvis løsere konsistens ønskes.
3) Serveres med pasta, kan også brukes som pålegg. Kan fryses.

 

 

 

Bakte cherrytomater

 

Ingredienser:
• 1.2 kg cherrytomater
• 2 ss extra virgin olivenolje
• 2 hvitløksfedd, hakket
• Havsalt
• Friske (eller tørkede) urter, f.eks. timian, oregano, marjoram, basilikum
• Ferske basilikumblader til pynt

 

Fremgangsmåte:
1) Forvarm ovnen til 240° C.
2) Skyll tomatene og tørk dem. Legg tomatene sammen med knuste hvitløksfedd spredt ut i en ildfast form og dryss på salt og urter. Drypp deretter litt olivenolje over.
3) Bak tomatene i 20-25 minutter i ovnen, inntil skinnet sprekker og saften begynner å lekke ut.
4) Ta ut av ovnen og legg ferske basilikumblader mellom de stekte tomatene rett før du serverer (hvis de plasseres før, blir de svarte).

 

Ble servert på Livsstilsklubbens Middagsseminar den 3. oktober 2017.

 

Finn denne og flere oppskrifter her.