Linsesuppe

 

 

Linsesuppe
Til 4 personer

 

Ingredienser:
2 stk potet
2 stk gulrot
2 stk stangselleri
¼ stk purre
1 fedd hvitløk
1 stk løk
1 ss olje
290 g røde linser, gogreen
10 dl grønnsaksbuljong, ferdigblandet
1 boks hermetiske tomater
1 stk laurbærblad
2 ss finhakket persille
½ ts pepper

 

 

Slik gjør du det:

 

  1. Skrell og skjær gulrøttene i strimler, stangselleri i skiver.
  2. Skjær et snitt langs purreløken, skyll den godt og skjær den i tynne ringer.
  3. Skrell og finhakk løk og hvitløk.
  4. Skyll linsene godt og la det renne av.
  5. Varm olje i en kjele og fres grønnsakene et par minutter. Deretter tilsetter du vann og buljongterninger og lar det koke opp.
  6. Tilsett hermetiske tomater og grønnsaker, og la alt småkoke cirka 10 minutter til gulrøttene er gjennomkokte. Tilsett linser i slutten av koketiden.
  7. Smak til med salt og pepper og strø over finhakket persille og server.
  8. Server gjerne ferskt grovt brød til suppen.

 

Vel bekomme!

 

 

Ble servert på Livsstilsklubbens middagsseminar den 4. september 2018

 

 

 

Denne oppskrift er hentet fra Grete Roede