Linsesuppe
Til 4 personer
Ingredienser:
2 stk potet
2 stk gulrot
2 stk stangselleri
¼ stk purre
1 fedd hvitløk
1 stk løk
1 ss olje
290 g røde linser, gogreen
10 dl grønnsaksbuljong, ferdigblandet
1 boks hermetiske tomater
1 stk laurbærblad
2 ss finhakket persille
½ ts pepper
Slik gjør du det:
- Skrell og skjær gulrøttene i strimler, stangselleri i skiver.
- Skjær et snitt langs purreløken, skyll den godt og skjær den i tynne ringer.
- Skrell og finhakk løk og hvitløk.
- Skyll linsene godt og la det renne av.
- Varm olje i en kjele og fres grønnsakene et par minutter. Deretter tilsetter du vann og buljongterninger og lar det koke opp.
- Tilsett hermetiske tomater og grønnsaker, og la alt småkoke cirka 10 minutter til gulrøttene er gjennomkokte. Tilsett linser i slutten av koketiden.
- Smak til med salt og pepper og strø over finhakket persille og server.
- Server gjerne ferskt grovt brød til suppen.
Vel bekomme!
Ble servert på Livsstilsklubbens middagsseminar den 4. september 2018
Denne oppskrift er hentet fra Grete Roede