Kokosbulgur med fersk grønnsakspanne og kokos-karrisaus

Gresk salat
 
 
Kokosbulgur
Til 4 personer

Ingredienser:
6 dl vann
4 dl bulgur 
1 små løk
2 gulrøtter
1 ss kokosolje
1 ts salt
1 ts buljong
 
1. Rasp gulrøttene i små biter.
2. Varm opp kokosoljen i en gryte.
3. Tilsett løken og la den surre i oljen.
4. Tilsett resten av ingrediensene, unntatt vannet og rør i 2 min.
5. Ha i kokende vann og la det småkoke i omtrent 15 min uten å røre (slå av kokeplaten når det kommer luftbobler av den kokende bulguren. Om den ikke er tilstrekkelig kokt, tilsett mer vann og la koke litt lenger).
 
 
Fersk grønnsakspanne
Til 4 personer

Ingredienser:
1 løk
1 aubergine
1 squash
1 paprika
1 boks mais
3 ss olivenolje
1 ts salt
1 ts buljong
 
1. Skjær løk og surr i oljen.
2. Skjær aubergine, squash og paprika i terninger.
3. Tilsett først aubergine, squash og krydder. Litt senere tilsettes paprika og mais (om det trengs, tilsett mer olje).
4. Skru varmen noe ned og la alt småkoke litt under lokk, til grønnsakene er kokt, men ikke for myke.
 
 
Kokos-karrisaus
Til 4 personer

Ingredienser:
2 løk
5 dl kokosmelk
2,5 dl vann
2 ss kokosolje
1 ss maisstivelse
1/2 ts karri
1/2 ts gurkemeie
1 ts salt
1 ts buljong
 
1. Skjær løk i ringer og surr i olje sammen med krydderet.
2. Tilsett kokosmelken.
3. Rør ut maisstivelse i kaldt vann i separat skål til den er uten klumper.
4. Tilsett maisjevningen og kok opp under omrøring.
 
Ble servert på Livsstilsklubbens middagsseminar den 3. april 2018