Kikertkarri

Kikertkarri

 

Blir drøyt 1,5 liter

 

Ingredienser:
• 2 løk, hakket
• 2 hvitløksfedd, presset
• 2-3 dl hakket paprika
• 3 dl hakket frisk tomat
• 3 dl terninger av squash el. agurk
• 1 potet, i terninger
• 1 dl strimlet gulrot
• ½ eple, hakket
• ½ dl rosiner
• 1 ss karrierstatning*
• 2 ss olje
• 4 dl kokosmelk
• 1 grønnsaksbuljongterning
• 4 dl kokte kikerter
• ca 2 ½ dl vann
• 1-1 ½ ts salt
• ½ ss soyasaus
• 1-2 ts honning
• 1 ss presset sitron

 

Fremgangsmåte:
1) Fres de 10 første ingrediensene i oljen.
2) Tilsett kokosmelk, buljongterning, kikerter,
vann og salt og kok til grønnsakene er myke.
3) Smak til med soyasaus, honning og sitron.

 

Karrierstatning
Bland følgende krydder og bruk blandingen som erstatning for karri i oppskriftene.

1 ss koriander
2 ts gurkemeie
1 ts paprikapulver
1 ts spisskummen
1 ts fennikel

 

Oppbevares i et glass med lokk.

 

Ble servert på Livsstilsklubbens Middagsseminar den 5. september 2017.

 

Finn denne og flere oppskrifter her.