Hummus, tapenade og edamame-pålegg

Gresk salat
 
 
Hummus

Ingredienser:
250 g (1 boks) kokte kikerter
Saften fra en ½-1 sitron
50 ml tahini
1 lite hvitløksfedd, presset
2 ss extra-virgin olivenolje
1/2 ts spisskummin
2-3 ss vann
Urtesalt etter smak
Noen dryss paprikapulver
 
Miks alt i kjøkkenmaskin til det er jevnt.
 
 
Tapenade

Ingredienser:
3,6 dl stenfrie, svarte oliven
3 ss kapers (skyll først)
2 fedd hvitløk, presset
3 ss ferskpresset sitronsaft 
3 ss olivenolje
Salt
 
Miks alt i kjøkkenmaskin til det er jevnt.
 
 
Edamame-pålegg

Ingredienser:
7 dl frosne edamamebønner, uten skall – kokes i 5-6 minutter til de er myke
½ fedd hvitløk, presset
1 vårløk, finkuttet
Saften fra av 1 sitron
½-1 dl extra-virgin olivenolje
Litt vann
Salt
 
Miks alt i kjøkkenmaskin til det er jevnt.
 
 
Ble servert på Livsstilsklubbens middagsseminar den 3. april 2018