Hummus
Ingredienser:
250 g (1 boks) kokte kikerter
Saften fra en ½-1 sitron
50 ml tahini
1 lite hvitløksfedd, presset
2 ss extra-virgin olivenolje
1/2 ts spisskummin
2-3 ss vann
Urtesalt etter smak
Noen dryss paprikapulver
Miks alt i kjøkkenmaskin til det er jevnt.
Tapenade
Ingredienser:
3,6 dl stenfrie, svarte oliven
3 ss kapers (skyll først)
2 fedd hvitløk, presset
3 ss ferskpresset sitronsaft
3 ss olivenolje
Salt
Miks alt i kjøkkenmaskin til det er jevnt.
Edamame-pålegg
Ingredienser:
7 dl frosne edamamebønner, uten skall – kokes i 5-6 minutter til de er myke
½ fedd hvitløk, presset
1 vårløk, finkuttet
Saften fra av 1 sitron
½-1 dl extra-virgin olivenolje
Litt vann
Salt
Miks alt i kjøkkenmaskin til det er jevnt.
Ble servert på Livsstilsklubbens middagsseminar den 3. april 2018