Gulrot- og søtpotetsuppe
Blir ca. en liter suppe
Ingredienser:
200 g gulrøtter
1 rød stor søtpotet
1/ 2 stor løk
2 fedd hvitløk
1 timmelstor ingefær
ca. 1 dl rapsolje
Salt (gjerne himalayasalt)
Surr løken, hvitløken og revet ingefær i ca. 1 dl rapsolje på middels varme.
Skrell og skjær gulrøttene i skiver og søtpoteten i terninger. Stim dette i en kjele med litt vann til de blir myke. Tilsett litt mer vann, og kjør i mikseren til en fin konsistens.
Tilsett vann slik at det blir ca. en liter suppe. Kok opp, og tilsett salt etter smak – men husk på hjertet og blodtrykk (himalayasalt anbefales!).
Passer godt å servere sammen med grovt byggbrød, hummus og oppskårne grønnsaker.
Byggbrød
Blir to brød
9 dl lunkent vann
50 g gjær
(1 dl bakeolje)
½ ts honning/ rårørsukker
7 dl økologisk hvetemel
3,5dl sammalt grovt hvetemel
3,5 dl bygg – finmalt
4 dl speltflak
(3 ts havsalt)
Bland alt det bløte, gjær og søtning. Bland alt det tørre sammen.
Ha væsken i det tørre, og bland sammen. Ha røren i to brødformer. La det heve i ca. 1 time.
Stekes på nederste rille i ovnen på 200 grader i ca. 45 min.
Ble servert på Livsstilsklubbens Middagsseminar den 2.februar 2016