Gnocchi alla romana
Til ca. 10 personer
Ingredienser:
250 g semulegryn
2 dl havregryn
7,5 dl melk
50 g smør
1 buljong terning
1 ss næringsgjær
Salt etter smak
Slik gjør du det:
- Kok melk sammen med smør og buljong. Smak til med salt.
- Tilsett deretter semulegryn og havregryn under pisking.
- La det koke opp før du heller deigen utover en smurt plate (du kan bruke bakepapir om du ønsker det). Rull deretter deigen ut. Den skal vær ca. 2 cm tykk. La den avkjøles.
- Lag deretter små sirkler, ca. 5 cm i diameter og legg dem i en ildfastform. De kan overlappe hverandre om du ønsker det.
- Bak dem i ovnen med favorittsausen din på 200 °C til overflaten er gyllen. Prøv gjerne en tomatsaus eller olivenolje og hvitløk. Serveres varmt.
Ble servert på Livsstilsklubbens middagsseminar den 4. februar 2020