Falafel og pitabrød

hummus-1649229_1920
 
Pitabrød fra Norsk Urkorn

Ca. 16 stk. 

800 g finmalt spelt
1 ½ ts mineralsalt
½ pk gjær
1-2 ss rapsolje
6 dl vann
 
Fremgangsmåte
• Bland sammen de tørre ingrediensene.
• Bruker du fersk gjær, blander du den ut i vannet.
• Eltes i 2-5 min. (bruk sakte fart om du bruker kjøkkenmaskin).
• Ha i oljen helt i slutten av eltetiden.
• Hev til dobbel størrelse.
• Del deigen i 16 biter, og lag runde boller, som du kjevler til runde leiver, va 15 cm i diameter.
• Sett 4 pitabrød på et stekebrett.
• Etterhev under plast i 1 time.
• Stekes i 8 min på 250 C
• Avkjøl på rist.
 
Finn denne og flere oppskrifter på Norsk Urkorn sin hjemmeside.
 
Falafel

Ca. 36 små kikertboller

2 dl tørre kikerter (5 dl bløtlagte)
2-3 ss hakket hvitløk
1 ½ -2 dl hakket persille
1 ½ -2 dl hakket løk
50 g loff (ca 1 ½ skive)
2-3 ts spisskummen
3 ts koriander
1-1 ½ ts paprikapulver
1 ½ ss sesamfrø
1 ss soyasaus
½ ts salt
evt. 1 ts honning
1-1 ½ dl vann
raps eller olivenolje til steking
 
Fremgangsmåte
• Bløtlegg kikertene i rikelig med vann over natten eller helst et døgn.
• Kok kikertene i ca ½ min. Hell bort kokevannet.
• Kjør kikertene med hvitløken i hurigmikser. Tilsett resten av ingrediensene og miks alt.
• Rull røren til spiseskjestore boller og stek på middels varme i oljet stekepanne.
 
Cashewnøttdressing
3 ½ dl cashewnøtter, finmalt
4 ½ dl vann, varier mengde etter ønsket tykkelse
Saften av en sitron
1 ½ ts salt
1 ½ ts løkpulver
½ ts hvitløkspulver
 
Fremgangsmåte:
* Kjør alt på hurtigmikser til helt jevnt. Tilsett sitronsaften til slutt.
 
Servert på Livsstilsklubbens Middagsseminar den 6.sept. 2016
 
img_5203