Cashewpålegg med bukkehornsfrø


 
Ingredienser:

2,5 dl             cashewnøtter, bløtlagt i ca. 4 timer

1 ts                  løkpulver

1 ts                  hvitløkspulver eller 1-2 ferske fedd

1 ss                 sitronjuice

3 ss                næringsgjær (bjäst)

1 ts                  salt

1 ts                  urtesalt

1/2 ts             gurkemeie

1/2 ts             bukkehornsfrø, malte

2 dl                vann

 

3 dl                vann

3 ts                Agar-Agar

 

Fremgangsmåte: 

  1. Bland alle ingrediensene, bortsett fra de to siste, i mikseren til en fin og jevn konsistens.
  2. Ha resten av vannet og agar-agar i en liten kjele og gi det et oppkok.
  3. Ha agar-agar-vannet i mikseren med resten av blandingen og miks igjen.
  4. Hell blandingen i en bolle eller boks. Sett den i kjøleskapet. La den stivne over natten.
  5. Ta osten ut av boksen ved å snu den på hodet slik at den slipper taket. Serveres som pålegg til brød eller knekkebrød.