Ingredienser:
2,5 dl cashewnøtter, bløtlagt i ca. 4 timer
1 ts løkpulver
1 ts hvitløkspulver eller 1-2 ferske fedd
1 ss sitronjuice
3 ss næringsgjær (bjäst)
1 ts salt
1 ts urtesalt
1/2 ts gurkemeie
1/2 ts bukkehornsfrø, malte
2 dl vann
3 dl vann
3 ts Agar-Agar
Fremgangsmåte:
- Bland alle ingrediensene, bortsett fra de to siste, i mikseren til en fin og jevn konsistens.
- Ha resten av vannet og agar-agar i en liten kjele og gi det et oppkok.
- Ha agar-agar-vannet i mikseren med resten av blandingen og miks igjen.
- Hell blandingen i en bolle eller boks. Sett den i kjøleskapet. La den stivne over natten.
- Ta osten ut av boksen ved å snu den på hodet slik at den slipper taket. Serveres som pålegg til brød eller knekkebrød.