Ris og linsesaus fra Sri-Lanka

 

 

Ris og linsesaus fra Sri-Lanka

 

Ingredienser:

4-6 porsjoner

 

• 1 stor løk
• 2-3 hvitløksfedd
• Rapsolje til fresing av løk
• 3 ts karri
• 3 ts gurkmeie
• En klype kummin
• En klype røkt paprika
• En klype koriander
• 1 ½ ts salt
• 1 boks (400 ml) kokosmelk
• 300 g røde splittlinser (tørre)

 

Fremgangsmåte:
1. Finhakk løk og hvitløk.

2. Surr løken i gryte med olje.

3. Når løken har blitt gyllen, tilsett hvitløk.

4. Surr inntil alt er gyllent.

5. Tilsett så alle krydder bortsett fra salt.

6. Rør om et par ganger.

7. Skyll linsene i kaldt vann.

8. Kok opp nok vann til å dekke linsene (i hvert fall mer enn 1,5 dl).

9. Hell linsene oppi gryta.

10. Hell i nok vann slik at linsene akkurat ikke er dekket, siden kokosmelken vil tilføye mer veske.

11. La blandingen koke et par minutter.

12. Tilsett kokosmelken.

13. Fortsett å varme blandingen, og tilsett salt når den begynner å koke.

14. Kok blandingen inntil linsene går i stykker som gjør at blandingen blir mer kremaktig.

15. Hvis sausen blir for tykk kan du spe ut med litt vann.

16. Server med ris.

 

Ble servert på Livsstilsklubbens Middagsseminar 2. januar 2018.

 

Finn denne og flere oppskrifter her.