Kikertgryte

IMG_1104
 

Blir ca. 1,3 liter

 
Ingredienser:
2 ½ dl hakket løk

evt. 1-2 hvitløksfedd, presset

1 grønnsaksbuljongterning

  • ½ ts salt

ca 1 dl vann

1 boks hermetisk hakket tomat (400 g)

1 rød paprika, hakket

ca 3 dl terninger av squash el. agurk

2-3 dl vann

½ dl tomatpuré

½ dl peanøttsmør

ca 4 dl kokte kikerter (1 boks)

2 krm paprika

1 krm koriander

½-1 krm spisskummen

ca 2 dl kokosmelk

2-3 ts honning

 

    1. Kok løk, hvitløk, buljongterninger og salt i ca 1 dl vann. Tilsett tomat, paprika og squash og la det småkoke på middels varme.

    2. Tilsett resten av ingrediensene, unntatt kokosmelk og honning, og kok ca 45 minutter slik at smaken trenger inni bønnene. Rør om av og til.

    3. Smak til med kokosmelk og honning.

 

Hentet fra kokeboken Værsågod spis, s 131, av Ann-Christine Engblom
 
Servert på Livsstilsklubbens Middagsseminar den 1.mars 2016