Blir ca. 1,3 liter
Ingredienser:
2 ½ dl hakket løk
evt. 1-2 hvitløksfedd, presset
1 grønnsaksbuljongterning
ca 1 dl vann
1 boks hermetisk hakket tomat (400 g)
1 rød paprika, hakket
ca 3 dl terninger av squash el. agurk
2-3 dl vann
½ dl tomatpuré
½ dl peanøttsmør
ca 4 dl kokte kikerter (1 boks)
2 krm paprika
1 krm koriander
½-1 krm spisskummen
ca 2 dl kokosmelk
2-3 ts honning
2. Tilsett resten av ingrediensene, unntatt kokosmelk og honning, og kok ca 45 minutter slik at smaken trenger inni bønnene. Rør om av og til.
3. Smak til med kokosmelk og honning.
Hentet fra kokeboken Værsågod spis, s 131, av Ann-Christine Engblom
Servert på Livsstilsklubbens Middagsseminar den 1.mars 2016