Gresskarsuppe med ingefær og kokosmelk

 

 

Gresskarsuppe med ingefær og kokosmelk

 

Ingredienser:

 

• 800 g gresskarkjøtt (ferdig renset for skall og frø)
• 2 mellomstore søtpoteter, kan sløyfes
• 1 liten løk
• 1 ss revet, frisk ingefær
• 2-3 fedd hvitløk
• (evt. 1/2 – 1 rød chili)
• 1 sitrongress, kan sløyfes
• 1 liter grønnsaksbuljong
• 2 dl kokosmelk
• Nøytral olje
• Salt og kvernet pepper
• 1 lime

 

Fremgangsmåte:
1. Skjær gresskarkjøttet i terninger. Skrell og skjær søtpotetene i små biter. Hakk løk, hvitløk og chili (fjern eventuelt frøene hvis du vil ha en mildere chilismak). Fjern de ytterste harde bladene på sitrongresset og finsnitt resten.
 
2. Varm en god klunk olje i en mellomstor kasserolle eller gryte. Fres løken til den begynner å bli myk uten at den får farge. Tilsett ingefær, chili, hvitløk og sitrongress. Fres videre i et par minutter under omrøring. Ha i gresskar og søtpotet og fres videre i et minutt. Hell over buljong. Kok opp og la det hele småkoke til grønnsakene er helt møre, ca. 30 minutter.
 
3. Kjør suppen glatt og jevn med en stavmikser eller i en hurtigmikser. Sil suppen om ønskelig og tilsett kokosmelken. Gi suppen et nytt oppkok og smak til med limesaft, salt og kvernet pepper.
 
Serveres med frisk koriander og godt brød.

Ble servert på Livsstilsklubbens Middagsseminar den 7. november 2017.

 

Finn denne og flere oppskrifter her.