Chili sin carne con arroz

Gresk salat
 
 
Chili sin carne con arroz
Kjøttfri chiligryte med ris – Til 4 personer
 
Ingredienser:
2 løk
2 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
400 gram quornfarse
4 dl kokte bønner (For eksempel røde kidneybønner)
6 dl knuste, hermetiske tomater
2 ss tomatpuré
2 dl vann eller kokosmelk
1 grønn paprika
1 rød hakket chili
1,5 ss vegetabilsk buljong
1 ss paprikapulver
Salt
6 dl kokt fullkornsris
 
 
1. Legg tørre bønner i vann minst 8 timer. Bytt ut vannet og kok med litt salt til de er myke, ca 60 minutter. Alternativt bruk ferdigkokte, hermetiserte bønner.
2. Forbered ris i henhold til instruksjonene. La denne koke mens du tilbereder bønnegryten.
3. Hakk løk og hvitløk. Fres en stund i oljen.
4. Tilsett quornfarse, bønner, paprika, tomater, væske, paprika, chili, grønnsaksbuljong, paprikapulver og litt salt.
5. La koke 10 minutter
6. Server med fullkornsris.
 
Ble servert på Livsstilsklubbens middagsseminar den 1. mai 2018